Varning för falska telefonsamtal och besök från bedragare. Polisen uppger att bedrägerier via falska telefonsamtal och besök från bedragare ökar. Tänk på att aldrig släppa in någon du inte känner eller väntar besök av. Lämna inte heller ut kortuppgifter, koder eller andra känsliga uppgifter till någon. Kortuppgifter och koder är nycklar till dina pengar.

Så väljer du hemtjänst

Hemtjänst för dig över 75 år

Vill du ha Bräcke diakoni som din hemtjänstutförare hör du av dig till oss på telefon 013-190 04 50 så bokar vi in ett möte där vi kommer hem till dig. Tillsammans med dig kommer vi fram till vad du behöver hjälp med. Det kan till exempel vara hjälp med inköp, städning eller stöd med personlig hygien. Ibland kanske du vill komma ut på en promenad? Vi anpassar oss efter dina behov.

Utifrån det vi kommit fram till skickar vi en ansökan till Social- och omsorgsförvaltningen, så att du får ett biståndsbeslut.

När du fått ett biståndsbeslut kommer du få ett besök av din utsedda kontaktman. Tillsammans gör ni en plan för vad som ska göras och när det ska göras – så det blir så bra som möjligt. Allt dokumenteras i en genomförandeplan. Din kontaktman är också ansvarig för att regelbundet säkerställa/följa upp att dina behov möts och att det görs på det sätt du önskar.

Hemtjänst för dig under 75 år

Har du inte fyllt 75 år behöver du ansöka om hemtjänst hos Social-och omsorgsförvaltningen. Hör av dig till mottagningen för äldre och funktionsnedsatta. Din ansökan utreds av en biståndsbedömare som tillsammans med dig ser över dina behov och fattar sedan beslut om vilken hjälp du har rätt till.

När du fått ditt beslut om hemtjänst kan du välja den utförare som passar dig bäst. Vi hoppas så klart att du väljer oss!

Andra frågor?

Vill du veta mer om hur det fungerar i kommunen, vilka andra utförare det finns att välja mellan eller bara få lite råd så hör av dig till kommunens äldrelots.

Äldrelots

E-post: aldrelots@linkoping.se
Telefon: 013-20 64 01
Telefontid: måndag – fredag, 09.00 – 12.00 (klämdagar 09.00 – 10.00)

Kontakt Social- och omsorgsförvaltningen

E-post: socialomsorgsforvaltningen@linkoping.se
Telefon: Funktionsnedsättning: 013-20 67 36, LSS: 013-20 67 66 
Telefontid: Funktionsnedsättning: 09.00 – 10.00, LSS: 09.00 – 12.00