Varning för falska telefonsamtal och besök från bedragare. Polisen uppger att bedrägerier via falska telefonsamtal och besök från bedragare ökar. Tänk på att aldrig släppa in någon du inte känner eller väntar besök av. Lämna inte heller ut kortuppgifter, koder eller andra känsliga uppgifter till någon. Kortuppgifter och koder är nycklar till dina pengar.

Träffa en ny vän med Hemtjänst Göteborg

Vill du också träffa en ny vän? Någon att fika med, gå på museum, spela spel eller bara prata om det som händer just nu?

Vi på Bräcke diakoni vill att vår hemtjänst ska vara något alldeles extra. Därför har vi tillsammans med Räddningsmissionen startat upp ett spännande projekt med något vi kallar vän-volontärer. Där kan du som hemtjänst-kund lära känna nya bekantskaper.

En vän-volontär är en person som gärna vill lära känna och umgås med någon som du. Han eller hon har själva kontaktat Räddningsmissionen och bett om att få vara med i projektet. Personen intervjuas och matchas sedan ihop med intresserade hemtjänstkunder som har liknande intressen.

Hur går det till? 

Anmäl intresse för att få kontakt med en vän-volontär till Louise Jacobsson på Bräcke diakoni på nummer 0700-81 88 85. OBS: Notera att vi bara kan ta emot intresseanmälan från dig som idag är kund till Hemtjänst Göteborg. 

När vi hittat en passande vän-volontär bokar vi in ett första möte för att ni ska kunna lära känna varandra. På detta första möte kommer också en representant från Räddningsmissionen vara med.

Om det känns bra för dig, lämnar representanten er en liten stund så ni får prata på tu man hand. Representanten kommer sedan tillbaka och tillsammans pratar ni om hur ni tycker det har gått och om ni vill fortsätta ses och utveckla kontakten.

Frivilligt och gratis

Att ha en vän-volontär är frivilligt och gratis. Det går närsomhelst att avbryta kontakten med vän-volontären om det inte känns bra. Om allt fungerar som det är tänkt kommer ni att ses ungefär en gång i veckan på en tid som passar er båda.

Kontakta oss

OBS! På grund av Corona-virusets framfart kan vi inte göra några nya matchningar just nu. Vi tipsar istället om vårt andra projekt "Ring-vän" där du kan få en ny vän, på säkert fysiskt avstånd via telefon!

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att höra av dig till Louise Jacobsson på nummer 0700-81 88 85.

Läs om hemtjänstkunden Lillemor som fick en ny vän genom projektet. "Ja, det klickade på en gång, Cecilia är så lätt att prata med och jag är inte den tysta typen jag heller" säger Lillemor.