Om boendet

Vård- och omsorgsboendet Stångberga drivs av Bräcke diakoni, en av Sveriges största idéburna aktörer inom väldfärsområdet med ett femtiotal verksamheter runt om i landet. Här är du som beviljats särskilt boende och har somatiska problem välkommen att bo.

Hos oss får du ett tryggt boende med en personlig och varm atmosfär. Hos oss är beslutsvägarna korta och närheten till dig och dina anhöriga skapar trygghet för dig som boende.

Vi tar emot boende efter beslut från Vallentuna, Täby och Stockholms kommun och individavtal tecknade från andra kommuner. Är du intresserad av att flytta till Stångberga tar du kontakt med din biståndshandläggare.

Salong och prunkande trädgård

Stånberga vård- och omsorgsboende ligger inbäddat i en lummig park och verksamheten drivs i en herrgårdsliknande huvudbyggnad från 1939 och ett annex byggt 2015. I huvudbyggnaden finns en vackert inredd salong och utemiljön bjuder på en stor prunkande trädgård, balkonger och uteplatser. Boendet består av 23 lägenheter i Annexet fördelat på tre våningar och 6 lägenheter i huvudbyggnaden. På området finns också Hospiceverksamhet som drivs av Capio AB.

Du hyr din egen lägenhet som du själv möblerar. Alla lägenheter har egen dusch och toalett, höj- och sänkbar säng, uttag för telefon, TV och trådlöst internet. Möjlighet för trygghetslarm finns om du önskar. Tillgång till trevliga gemensamhetsytor finns på varje våningsplan.

Engagerade och kompetenta medarbetare

I verksamheten arbetar undersköterskor, sjuksköterskor och sjukgymnast. Vi arbetar ständigt med olika förbättringsarbeten och vidareutveckling för våra medarbetare, något som leder till ökad kvalitet för dig som bor hos oss. Dina hjälp- och omvårdnadsinsatser planeras tillsammans med dig utifrån dina behov och önskemål.

Måltider med hemmakänsla 

Måltiden är ofta en av dagens höjdpunkter, därför dukar vi fint och skapar en trevlig hemmiljö vid samtliga måltider. Vi arbetar utifrån Bräcke diakonis kost- och måltidskoncept och Livsmedelsverkets rekommendationer där vi ser till att måltiden blir en trevlig upplevelse.

Matsalen är en naturlig samlingsplats och den som vill och kan är välkommen att hjälpa till med måltidsförberedelserna. Vid högtider bjuder vi den som önskar på ett glas vin eller en öl till maten. 

Vi arbetar aktivt med att du som bor hos oss ska vara delaktig i planeringen av våra veckomenyer.

Aktiviteter utifrån behov och intresse

Aktiviteter hos oss sker både på individnivå och i grupper anpassade utifrån gemensamma intressen och behov. Vi erbjuder aktiviteter och utevistelse dagligen. Vi arbetar personcentrerat med aktiviteter, vilket innebära att vi tillsammans med dig planerar vilka aktiviteter du vill delta i efter intresse och behov. Verksamheten erbjuder även möjlighet att regelbundet delta i gudstjänster.

Vi vet vad vi gör

Bräcke diakoni är delägare i Ersta Sköndal Bräcke högskola och har ett nära samarbete för att tillsammans med forskare, lärare och studenter utveckla våra verksamheter. Din erfarenhet och kunskap är viktig för oss och väger lika tungt som medarbetarnas och forskningsperspektivet. Vårt mål är att du under din vistelse hos oss ska kunna uppleva den bästa möjliga vård och omsorg, där vi genererar ny kunskap och implementerar förändring.