Om boendet

På Stångberga erbjuder vi särskilt boende i form av korttidsboende för rehabilitering samt permanent omvårdnad av äldre. Här får du ett tryggt boende med en personlig och varm atmosfär. Hos oss är beslutsvägarna korta och närheten till dig och dina anhöriga skapar trygghet för dig som gäst.

Boendet ligger inbäddat i en lummig park och verksamheten drivs i en herrgårdsliknande huvudbyggnad från 1939 och ett annex byggt 2015. I huvudbyggnaden finns en vackert inredd salong och utemiljön bjuder på en stor prunkande trädgård, balkonger och uteplatser. På området finns också Hospiceverksamhet som drivs av Legevisitten

Vi tar emot boende efter beslut från Vallentuna, Täby och Stockholm kommun och privat från andra kommuner.

Egna lägenheter och härliga gemensamhetsytor

Vi har 23 lägenheter för permanent boende och 6 korttidsplatser uppdelat på två byggnader. Alla lägenheter har egen dusch och toalett, höj- och sänkbara sängar, uttag för telefon och TV och trådlöst internet. Vissa lägenheter har takliftar och möjlighet för trygghetslarm finns naturligtvis för alla.

På boendet finns också en vacker salong och flera aktivitetsrum för gemensamt umgänge. Vår prunkande trädgård har flera fina uteplatser.

Stort utbud av aktiviteter

Som gäst hos oss kan du leva ett omväxlande och meningsfullt liv. Varje vecka anordnas olika aktiviteter inne och ute. Vi går ofta ut på promenader och gör kortare utflykter, spelar bingo, anordnar gymnastik, hantverkskurser, måleri eller högläsning. Ibland har vi även frågesporter eller lyssnar på musik. Vi samarbetar med flera olika föreningar och organisationer för att underlätta för dig som vill delta i samhällslivet.

God och lustfylld mat för ett hälsosamt liv

Måltider har inte bara en fysiologisk betydelse att få i sig energi och näring, den har också ett socialt, psykologiskt och andligt perspektiv och du som gäst får ta god tid på dig att njuta av maten.

Matsedeln är alltid näringsberäknad och måltiderna kompletterar varandra i smak, konsistens och utseende. Givetvis tillgodoser vi även individuella behov beroende på etiska, kulturella eller religiösa skäl.

Våra speciella dam- och herrluncher har blivit ett populärt och uppskattat inslag i vardagen.