Boka tid för provtagning Centralhälsan

Här kan du boka tid för provtagning på vårt lab. Läs igenom all info nedan innan du bokar en tid. OBS! Gäller inte bokning av covid-test. Den har egen bokningsflik i menyn.

Blodprover

Vi börjar med bokade tider på lab på eftermiddagar från 3 maj. Vi fortsätter med drop-in för provtagning 8:10-11:30. Om inga tider syns är tiderna som går att boka via webben slut. Nya webbtider läggs ut löpande.

Villkor bokning

Webbokning kan endast ske med fullständigt personnummer och mobilt BankID. Vid bokning för barn och till dig som ej har fullständigt personnummer: kom på drop-in vardagar 8:10-11:30 eller ring vår tidsbokning: 0515-71 72 00.

Bra att veta

  • Vi tar prover som är ordinerade av läkare eller sjuksköterska hos oss på Centralhälsan.
  • Vi tar även prover enligt remiss från annan vårdgivare, glöm inte att ta med remissen.
  • Var uppmärksam på de provtagningsanvisningarna du fått, exempelvis om du ska vara fastande (MINST 8 TIMMAR). Detta är i så fall angivet me ett "f" före analysnamnet.

Viktig information

Järn eller testosteron: provtagning måste ske innan kl. 10.00

Skall enbart avföring- och urinprov lämnas anmäler du dig i receptionen. Tag med tillhörande remiss om det är prover från annan vårdgivare än Vårdcentralen Centralhälsan.

Är du osäker på vilka prover som ska tas, var god kontakta oss via telefon så hjälper vi dig att boka tid, 0515-71 72 00.

När du kommer till vårdcentralen anmäler du dig i vår incheckningsdisk om du har webbokad tid och sitter ner i väntrummet. Om du vill komma på drop-in tar du en nummerlapp och sitter ner så ropar vi upp dig.

Uteblivna besök debiteras enligt gällande taxa. Avbokning ska ske minst 24 timmar före bokad tid

Frågor kontakta oss via telefon – 0515-71 72 00. 

Boka tid för provtagning