OBS! Vi har flyttat! Bräcke Vårdcentral Centralhälsan och Bräcke Rehabmottagning Falköping finns nu på Odengatan 22, Falköping. Välkomna!

BVC på Centralhälsan

Att få barn är en stor händelse i livet. Vi på Centralhälsans barnavårdscentral vill att ni ska känna er trygga och väl mottagna, redan när ni kommer hem från BB. Vi tar tidigt kontakt med er för att boka tid för hembesök eller inskrivning hos oss.

Centrahälsans BVC finns nu i nya lokaler, på Odengatan 24B. Tillsammans med dig som förälder ger vi ditt barn den hälsovård barnet behöver för att utvecklas och må bra. Hos oss träffar ni framför allt er BHV-sjuksköterska, men också t ex läkare, psykolog och logoped om ni behöver det.

Vi kallar ditt barn till regelbundna hälsoundersökningar och vaccinationer och som förälder får du råd och stöd om t ex amning, sömn eller annat du funderar över. Till oss är ni välkomna ända fram tills barnet börjar skolan – vi finns till för er skull!

Väntar du barn? På mödrahälsovården skriver du på papper till vilket BVC du vill att ditt barn ska gå. Du kan prata med din barnmorska angående listning, de vet vart du ska skriva på. Därefter kontaktar vi er när ni blivit utskrivna från BB.

Har du ett äldre barn kan du skriva på listningsblankett i kassan eller ringa oss, därefter bokar vi in en tid.

Innan barnet är fött kan ni, om ni önskar, komma och besöka oss eller få ett samtal med någon av oss BHV-sköterskor. Om du önskar detta så hör av dig, se telefonnummer nedan!

Alla besök på BVC är kostnadsfria men uteblivet besök debiteras.

Vi har även föräldragrupper där du som förälder har möjlighet att knyta nya kontakter och dela erfarenheter med andra nyblivna föräldrar. För tillfället erbjuder vi föräldragrupper med spädbarnsmassage, vi träffas vid 5 tillfällen. Vid dessa tillfällen lär ni er tillsammans med ert barn spädbarnsmassagens grunder. Observera att vi noggrant följer rekommendationer avseende smittläge för att kunna bedriva dessa grupper på ett smitt säkert sätt.

Du får gärna ringa oss om du har några frågor. På Vårdguiden 1177 kan du också hitta mycket vägledning och information om barn, ungdomar och familjeliv.

 

Våra BHV-sköterskor heter Therese & Uldine. Ni kommer i kontakt med oss på telefonnummer 0515-600 813. Vi har telefontid vardagar 8:15-9:00.