Provtagning covid-19 (Centralhälsan Falköping)

Om du har en pågående infektion med snuva, feber, hosta, huvudvärk eller halsont kan du nu boka tid digitalt för provtagning av covid-19.

Boka en tid som passar dig, provtagningen är kostnadsfri. När det är dags för provtagning tas du emot utanför vårdcentralen vid vår container och får ett blad med  ytterligare information. Det är viktigt att du tänker på att hålla avstånd till andra personer! Observera att viss väntetid kan förekomma i samband med provtagning.

För bokning krävs mobilt bank-ID. För bokning av barn eller personer utan mobilt bank-ID - ring oss 0515-71 72 00.

När du lämnat ditt prov kan svaret dröja några dagar. Om det visar sig att du har covid-19 ringer vi upp dig. Välkommen att boka en tid som passar dig.  

Boka tid

Nyheter från 1 november

Testning rekommenderas fortsatt vid symtom för alla ovaccinerade personer från förskoleklass och uppåt som inte nyligen genomgått covid-19. Testning rekommenderas också fortsatt – oberoende av vaccination – för personal inom äldreomsorg, LSS-verksamhet och hälso- och sjukvård samt äldreomsorgstagare, äldre inom LSS-verksamhet och vid behov av vård och behandling för misstänkt covid-19.

Andra grupper som fortsatt rekommenderas testning är personer som vet att de har blivit exponerade för smittan eller ingår i en smittspårningskedja. Det gäller även om de är fullvaccinerade.

Ovaccinerade personer som inte genomgått covid-19 under det senaste halvåret rekommenderas också fortsatt testning efter vistelse i land utanför Norden. Detta gäller även utan symtom

Fullvaccinerade barn, unga och vuxna och de som nyligen haft covid-19, behöver från och med den 1 november generellt inte testas för covid-19 vid nytillkomna luftvägssymtom eller feber. Som tidigare gäller också att små barn i förskoleåldern (upp till förskoleklass) inte testas.