Vi har flyttat till Odengatan 22, välkomna!

Senaste nytt kring vaccination

Här publicerar vi senaste nytt om vaccin, vaccinering, tillgång och faser. Den senaste informationen ligger alltid överst.

Uppdatering 2023-01-17

Från 1/3 2023 rekommenderas en påfyllnadsdos till personer som är 80 år och äldre samt boende på SÄBO. Rekommenderat dosintervall är minst 6 månader. Det kommer sedan att rekommenderas en påfyllnadsdos  hösten 2023, inför vintersäsongen, ungefär samtidigt som influensavaccinationen. Det är därför viktigt att hålla ungefärliga tider vår och höst för påfyllnadsdoser. (Om det av praktiska skäl endast gått 4 månader är det inget hinder, om förra dosen av någon anledning blev senarelagd och man vill komma ”i fas” för doser vår och höst.)

Det finns ingen anledning att ge vårens påfyllnadsdos tidigare för att personen fick sin förra dos tidigt i höstas eller i somras.

För gruppen 65-79 år och personer 18 år och äldre i riskgrupp rekommenderas en påfyllnadsdos  hösten 2023, inför vintersäsongen, ungefär samtidigt som influensavaccinationen. Om man ingår i denna grupp och önskar kan man ta ytterligare en dos, som då kan tas på våren efter 1 mars. Intervall mellan doserna skall då vara minst 6 månader.

För alla 18-64 år rekommenderas tre doser vaccin. Det finns inga ytterligare rekommendationer om påfyllnadsdoser för denna grupp.

För ytterligare information

Pågående vaccinationer - Vårdgivarwebben Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Frågor och svar om vaccination mot covid-19 — Folkhälsomyndigheten (folkhalsomyndigheten.se)

Aktuella vaccin: Vi vaccinerar med Moderna/Spikevax och Pfizer/Comirnaty beroende på ålder och vad du fått tidgare. Om du saknar bank-ID eller inte kan boka tid på webben - Boka tid på telefon 0515-71 72 00.

Om du måste avboka, t.ex. p.g.a. sjukdom så ringer du oss på 0515-71 72 00 så planerar vi för en tid längre fram. 

Vi vaccinerar på torsdagar  - tider finns på webben och för dig som inte kan webboka via telefon