Om det är svårt att komma fram i telefon kan du också kontakta oss digitalt (kräver Mobilt Bank-ID). Den senaste informationen kring vaccination hittar du under Covid-19 i menyn.

BVC

Att få barn är en stor händelse i livet. Vi på barnavårdscentralen vill att ni ska känna er trygga och väl mottagna hos oss. Innan barnet är fött kan ni, om ni önskar, komma och besöka oss och eller få ett samtal med någon av oss BHV-sköterskor. Om du önskar detta så hör av dig till någon utav oss!

När barnet sedan har kommit till er så hör ni av er till oss på BVC så bokar vi tid för hembesök eller besök på BVC för inskrivning. Önskar du skriva in ett äldre barn på vårt BVC så hör du bara av dig till oss så hjälper vi dig med det praktiska!

Tillsammans med dig som förälder ger vi ditt barn den hälsovård barnet behöver för att utvecklas och må bra. Hos oss träffar ni framför allt er BHV- sköterska. I barnhälsovårdens program ingår även teambesök tillsammans med läkare. Vid behov så samarbetar vi även med till exempel psykolog, logoped, specialpedagog och barnläkare. Vi kallar ditt barn till regelbundna hälsoundersökningar och vaccinationer, och som förälder får du råd och stöd om t ex amning, mat, utvecking eller annat du funderar över. Ni kan komma till oss ända tills barnet börjar skolan och ni ska alltid känna att ni kan vända er till oss med frågor kring ert barn – vi finns för er skull!

Alla besök är kostnadsfria.

Du får gärna ringa oss om du har några frågor. På sajten 1177 kan du också hitta mycket vägledning och information om barn, ungdomar och familjeliv.

Barnavårdscentralen

Öppet vardagar kl. 08.00-17.00

  • Kajsa: tel. 0322-28 01 73
  • Lotta Svensson: tel. 0322-28 01 69
  • Lotta Segervind: tel. 0322- 28 01 70