Konferens Vuxensyskon i Malmö 24 maj

Till våren är det dags för projekt Vuxensyskons andra konferens. Varmt välkomna till Malmö!

Att ha en bror eller syster med funktionsnedsättning eller sjukdom påverkar uppväxten, men även vuxenlivet. Det finns tankar och känslor som inte alltid är så lätta att prata om. Projekt Vuxensyskon vill ändra på det!

Det här är en konferens för dig som berörs, och vill beröras, oavsett om du själv är vuxensyskon eller möter personer som har den här erfarenheten. Dagen fylls av berättelser från syskon själva, föreläsningar och den specialskrivna teaterpjäsen Skuggsyskon!

Innehåll

  • Ritva Gough, forskare från Nationellt kompetenscentrum anhöriga, sätter vuxensyskons villkor i ett historiskt, social-politiskt och internationellt sammanhang.
  • Östra teatern ger pjäsen "SKUGGSYSKON" som baseras på intervjuer med syskon som kontaktat oss. Micke, Rebecca och Janne gestaltar sin uppväxt i familjer där det fötts ett annorlunda barn. Kärleken och beskyddarinstinkten var stark. Men även de tabubelagda skuldkänslorna. 
  • Henrik Holmer, manusförfattare till "Skuggsyskon" beskriver hur det är att se händelser från sitt eget liv på scen och varför han tycker att det är viktigt att prata om det.
  • Vuxensyskon möts i samtal kring oro, ilska, omsorg och ansvar, både i relation till sitt syskon men inte minst till föräldrarna.
  • Göran Larsson, präst, psykoterapeut och författare hjälper oss att förstå och hantera skammen utifrån syskons perspektiv. "Skammen var aldrig min".

 Datum: Fredagen den 24 maj 2019

Plats: Sankt Gertrud, Östergatan 7 b, Malmö

Tid: 9.00 - 16.00

Kostnad: 450 kronor. Lunch och fika ingår.

Obs! Vill du komma, men har svårt att betala avgiften; kontakta Rakel innan anmälan.

Anmälan: Det är nu för sent för anmälan. Nästa konferens kommer att vara i Stockholm hösten 2019.

Program: Se pdf fil längre ner på sidan.

Afterwork!
Direkt efter konferensen finns möjlighet för alla vuxensyskon att mötas på after work! Välkommen med till Boulebar på Drottningtorget 8. Var och en betalar för sig.

Foto: AnnaCarin Isaksson

Bifogade filer