Projekt Vuxensyskon i media

Här kan du läsa om det som skrivits och sagts om projektet (i någorlunda kronologisk ordning).

 

Sveriges Radio - P1 morgon

I samband med nyheten att Arvsfonden beviljat medel till projektet uppmärksammades det i radion.

Läs och lyssna på ett kortare reportage här.

Hör ett längre reportage här.

Tidningen Omtanke

Journalist Ingemo Orstadius var tidigt ute med att uppmärksamma Projekt Vuxensyskon. Först skrevs en artikel för tidningen "Omtanke" - ett magasin som speglar verksamheten inom Socialtjänst, vård och omsorg. Se bifogad fil längst ned...

Göteborgs-Posten

Sedan kom ett reportage i Göteborgs-Posten, med en mer personlig vinkel. Se bifogad fil.

Svenska Dagbladet

Många förbjudna känslor kan väckas som syskon till någon med funktionsvariation. Skuld, skam och de egna behoven satta på sparlåga. I turnerande pjäsen "Skuggsyskon" lyfts de tankarna upp i ljuset. Svenska Dagbladet skrev om projektet och pjäsen Skuggsyskon. Här är länken.

Sveriges Radio - Studio Ett

Anton Karis var med under en repetition av Skuggsyskon och pratade med skådespelarna och manusförfattaren Gunilla Boëthius. Lyssna här.

Konferens Vuxensyskon på Nka Play!

Nationellt kompetenscentrum anhöriga arbetar mycket digitalt. Paul Svensson var med på vår första konferens och filmade samtliga föreläsningar. På Nka Play kan du se dem!

UNIK - FUBs medlemstidning

Den första december 2018 arrangerade FUB Riks ett syskonseminarium där vi var med. Läs deras reportage här

OUR NORMAL

"Our normal är en kontaktsida öppen för familjer som lever med barn med funktionsvariationer. Tjänsten gör det möjligt för familjer att hitta varandra. Tjänsten har inga diskussionsforum eller generella råd och tips till familjer, utan fokus är helt på att möjliggöra det individuella kontaktskapandet. Mellan föräldrar, barn och syskon. Lite som de sajter som finns för backpackers och singlar ungefär!" 

De gjorde ett reportage om oss som du kan läsa här!   

Svensk Kyrkotidning

I mars fick vi möjlighet att skriva en artikel syskons behov av att prata med varandra, utan rädsla för att skuldbelägga eller såra. Se bifogad fil "När syskon får tala om skam 1+2+3"

P4 Malmöhus

Inför konferensen i Malmö blir Maria och Maria intervjuade i P4 Malmöhus. Lyssna här!

Funka Olika - Podden om livet med funktionsnedsättning

Habiliteringens resurscenter i Stockholm bjöd in oss till sin podd: Funka Olika. Med mig i samtalet är ÅsaSara Hoas och Henrik Holmer. Till poddavsnittet om vuxna syskon

Vi skriver debattartikel i Dagen Samhälle

Det är inte lätt att vara stor när man är liten, vilket blir väldigt tydligt i våra möten med vuxna syskon. Läs vår debattartikel här!

Reportage från Konferens Vuxensyskon i Malmö

Nationellt kompetenscentrum anhöriga sände journalisten Agneta Heins för att göra ett reportage. Här kan du läsa om hela konferensen!

"Men jag då?" Robert Åkebrand skrev en C-Uppsats utifrån intervjuer med fem vuxensyskon som medverkat i projektet. Högskolan Väst, Institutionen för individ och samhälle. Bra jobbat!    Se bifogad fil; Men jag då? längre ned på sidan.

 

Bifogade filer