För närstående

Att stå bredvid någon man älskar som är svårt sjuk är svårt. Hos oss är det lika självklart att du som närstående ska bli sedd och omhändertagen som den som är sjuk. Våra samtalsstöd finns tillgängliga även för dig.

Vi har fria besökstider vilket innebär att du kan komma och gå på det sätt som du och den som är sjuk önskar. Vill du sova över kan du bara ta med dig lakan och handduk, bäddsoffa finns på varje rum. På varje rum finns ett kylskåp, ta gärna med det som du och den som är sjuk tycker om att äta eller dricka. Även alkohol kan tas med om så önskas.

Under tiden du har en sjuk anhörig på Helhetsvården är du välkommen på fika vissa tider tillsammans med kurator. Där finns möjlighet att samtala kring det som är svårt, lyssna till andras berättelser eller bara sitta i lugn och ro en stund. Fyra gånger om året bjuder vi också in till närståendeträff för dem som mist någon på vår avdelning.

En broschyr med information om vad som händer i slutet av livet och som kan vara till hjälp för närstående finns att läsa här (öppnas i nytt fönster)

Det finns även stödgrupper för sorg under längre tid. Anordnare är Referensgruppen för barn och familj i sorg och saknad, i samarbete med oss Bräcke diakoni, Änggårdens Hospice och Palliativt Centrum på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Projektet stöds av Stiftelsen Göteborgs Barnhus. Här kan du läsa mer om våra stödgrupper för sorg.

 

”Min familj pratar mer om pappa nu när vi alla har  gått här.
I bilen hem så är vi alla gladare, konstigt va?”

Johan