Hoppa till sidans innehåll

Äldreomsorg med guldkant

3 oktober 2017

Nu när regnet smattrar mot rutan och vinden viner unnar vi oss en tillbakablick till sommaren. Läs om hur Katrina, som vanligvis jobbar i hemtjänsten i Alingsås, under två lugna dagar i somras kunde förgylla tillvaron för två herrar på Äldreboendet Ginstgården.

Albert* var fotbollsspelare i sin ungdom. Han har spelat i div 2, det finns ett tidningsurklipp hemma hos honom där han stolt poserar iförd fotbollsmundering . En förmiddag i augusti tog Albert och jag en spontanpromenad in till centrala Alingsås. Där njöt vi av fint väder och gott kaffe på konditori. Sedan gick vi och köpte en fotboll, vi fick testa lite olika bollar innan vi hittade en med bra studs. På vägen hem passerade vi en grönyta där vi provlirade den nyinköpta bollen. Det märktes tydligt att det fanns talang hos Albert, både balans, koordination och reaktionsförmåga – härligt att se!”

Lasse* är oftast munter, han har alltid en trudelutt att bjuda på. Lasse och jag tog en biltur ner till Gunnared, Lasses barndomstrakter. Vi besökte Lärjeåns Kafé & Trädgårdar. Där strosade vi runt och förundrades över alla vackra planteringar. Vädret var vackert och vi kom överens om att påminna varandra om att sitta ute vid våra fikastunder framöver. Lasse berättade om sina barndomsminnen, han älskade t ex att åka skidor så fort det fanns möjlighet. På hemvägen frågade Lasse om jag jobbat som yrkeschaufför, sedan kommenterade han att det var dags att plöja åkrarna. Ovärderliga stunder som gör mig nyfiken på levnadshistorier jag får ta del av i mitt arbete!”

*Albert och Lasse heter egentligen något annat.

 

Bild till nyhetsartikeln