En extra uppskattad semester

Att man fått en demenssjukdom eller flyttat till ett särskilt boende behöver inte betyda att man inte vill åka på semester - men få ser det som möjligt. 

För var kan man åka för att bo på hotell äta gott, gå på spa och massagebehandlingar och samtidigt ha tillgång till sjukhussäng, hjälpmedel och vård och omsorgspersonal dygnet runt? Många får lägga drömmen om semester på hyllan för att man inte klarar sig utan stöd och för att ens närstående inte orkar, har tid eller har kunskaper som krävs för att fylla behovet.

På Bräcke diakoni älskar vi att se möjligheter och i veckan åkte både boende, närstående och personal från Alingsås och Göteborg till Falköping och Kurorten Mösseberg för en efterlängtad semester. God mat blandas med musik, sång, behandlingar och gemenskap.

Två döttrar till en demenssjuk mamma berättar hur deras mamma tidigare varit badälskande person men pga sjukdomen har hon inte kunnat simma på flera år. Men igår kunde hon med döttrarnas stöd simma flera längder i den uppvärmda bassängen. Döttrarna lyser när de berättar hur mycket det betyder för dem att se glädjen hos sin mamma. ”Vi kommer åka hit igen, nu vet vi ju att det går” säger en av döttrarna.

Semesterresan till Mösseberg har skett under flera år tack vare Bräcke diakonis samarbete med Johanniterorden som generöst bidrar ekonomiskt för att möjliggöra dessa resor som är så uppskattade!

Glada miner och poolhäng på Kurorten Mösseberg!

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni