Finbesök från Riksdagen

Idag fick vår verksamhet Ett steg till - på arbetsmarknaden celebert besök från Riksdagen. Ann-Britt Åsenbol är Moderat riksdagsledamot och sitter i socialutskottet. Hon har bland annat motionerat för att personer med funktionsnedsättning ska ha möjlighet att jobba och bidra utifrån sin förmåga. Under sitt besök träffade Ann-Britt bland annat Anders och Fredrik från Ett Steg Till och fick också möjlighet att hälsa på våra fyrbenta vänner på Hundagiset TriBus. 

- Att komma ut och hälsa på ute i verksamheter såsom Ett Steg Till är både nyttigt och viktigt. Både för att se vad som fungerar och vad som kan göras bättre för de som av olika skäl står utanför arbetsmarknaden, säger Ann-Britt. Hon är också noga med att påpeka att det inte bara handlar om att träffa verksamhetschefer utan att det är lika viktigt och inspirerande att få ta del av berättelser från alla i verksamheten oavsett om det är anställda, arbetsledare eller arbetstränande. 

Dagen avslutades med ett samtal med Helen Mellström, Områdeschef Rehab & Funktionshinder på Bräcke diakoni om skillnaden mellan privata och idéburna aktörer och hur hårt styrda upphandlingar ibland kan stänga ute organisationer som vår.

Tack för besöket Ann-Britt och välkommen tillbaka!

 

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni