Ginstgården inviger ny avdelning

Idag är det dags. Den nya avdelningen på Bräcke diakonis demensboende Ginstgården ska invigas med pompa och ståt. Eller i alla fall med glögg och pepparkakor. Det är den tidigare dagverksamheten Eternellens lokaler som nu gjorts om till boendeplatser. Den nya avdelnigen kommer heta Näckrosen, ett namn som är inspirerat av en gata i närheten och som blev framröstat av personalen. De nya hyresgästerna har redan flyttat in under hösten och personal är rekryterad. 

– Vi ser att behovet av boendeplatser för personer med demens ökar så det känns väldigt roligt att vi nu kan erbjuda fler att komma till oss, säger Lisa Schjelde, verksamhetschef på Ginstgården.

Ginstgården har drivits i Bräcke diakonis regi sedan 2010. Men nu växer alltså boendet. Tre avdelningar blir fyra och antalet platser ökar från 24 till 32. 

En person som varit involverad i processen och som kunnat bidra med sin kompetens är undersköterskan Malin Wennberg. Hon är utbildad Silviasyster, en utbildning som ger spetskompetens inom demensvård. Där ingår tänket kring hur miljön påverkar, något som kommit väl till pass under renoveringen av den nya avdelningen. Både för att skapa en miljö som bidrar till de boendes välmående, men också för att öka trygghet och säkerhet. 

– En sak som vi ftill exempel försökt att tänka på är vilka dörrar vi vill ska synas tydligt och vilka vi inte vill ska dra uppmärksamhet till sig, berättar Malin Wennberg. 

 

 

 

 

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni