Hej och tack civilministern!

Välkommen Lena Micko och tack till Ardalan Shekarabi.

Vi på Bräcke diakoni vill som idéburen organisation rikta ett stort tack till Ardadalan Shekarabi för hans politiska insatser. Som civilminister har han medverkat till att stärka de idéburna aktörernas roll och lyft vår betydelse i samhället.

Till Lena Micko som efterträder Shekarabi vill vi säga varmt välkommen! Med din gedigna bakgrund i kommuner och landsting har du den verklighetsförankringen som krävs för att vi ska få en omsorg som gynnar de sköraste i samhället - äldre och personer med funktionsnedsättning.

Vi hoppas att Lena Micko nu gör en analys av de utredningar som hennes företrädare beställt. Svarar de på vad som krävs för att förenkla arbetet för icke vinstdrivna idéburna organisationer, för att vi ska kunna hjälpa till att ta ett samhällsansvar? Vi sätter vår tilltro till att Lena Mickos mål är det samma som vårt - Ett medmänskligare samhälle där fler människor får den omsorg de är i behov av.

Nästa gång du är i Göteborg är du varmt välkommen till oss på Bräcke diakoni. Vi har jobbat med välfärd i snart 100 år. Inte för att tjäna pengar utan för att vi vill det.

 

Helene Mellström, direktor/vd för Bräcke diakoni

 

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni