Nu finns Personligt ombud också Uppsala

I Göteborg har Bräcke diakoni drivit Personligt ombud sedan år 2002 och verksamheten är väl inarbetad. Men nu är det alltså dags att bredda verksamheten och Måndags gick startskottet Bräcke diakoni Personligt Ombud Uppsala.

Anna-Lena Slibar Verksamhetschef Personligt Ombud, varför just Uppsala?
—  Eftersom vi är en idéburen organisation med en vision om att ”Göra hela samhället medmänskligare” I det ligger samtidigt en vilja att kunna finnas till för fler. Vi ser också att det finns en stor efterfrågan på den här typen av tjänst. Idag driver vi ett flertal verksamheter inom äldreomsorg och Rehab i Stockholmstrakten. Att driva Personligt Ombud också i Uppsala innebär att vi etablerar oss på ytterligare en ort i den här delen av landet.

Hur skulle du beskriva tjänsten Personligt Ombud för någon som inte vet vad det handlar om?
— Vi brukar säga att det är en ”hjälp till hjälpen”. Ett personligt ombud blir ett stöd i vardagen för den som har en psykisk funktionsnedsättning. Vi hjälper våra uppdragsgivare att få den service och de insatser de kan behöva. Det kan till exempel vara att följa med till läkaren eller hjälpa till vid kontakt med olika myndigheter.

 

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni