Hoppa till sidans innehåll

På semester med – och från – äldreboendet

6 september 2015

Ingen semestersugen hundraåring behöver kliva ut genom fönstret på något av Bräcke diakonis äldreboenden. Vi har nämligen bjudit alla våra boende till en tvådagars vistelse på Kurorten Mösseberg i Falköping.

– Vi vill se varje enskild persons behov och önskemål. Och när flera av våra boende uttrycker att de vill resa, ja, då vill vi möta det behovet, berättar Louise Gehandler, verksamhetsutvecklare på Bräcke diakoni.

Reser från Alingsås och Linköping – med stöd
De 13 semesterresenärerna som nappade kommer denna gång från Ginstgården i Alingsås och Bastuplan, Gläntan/Spinnrocken och Skräddaregården i Linköping. Med som stöd på resan finns personal, som ger de äldre samma stöd som de får på boendet. Dessutom är fyra äkta makar med, som sett fram emot en resa med sin partner men inte kunnat genomföra den på egen hand.

För de boende som har små ekonomiska marginaler bekostar Johanniterorden resa, kost och logi.

Påverkar vardagen länge
För två år sen genomförde vi den första semesterresan, med goda resultat. Då som nu fick semesterfirarna uppleva Kurorten Mössebergs historiska miljö, äta gott och kanske ta ett dopp i hotellets varmvattenpool.

– För de äldre kan ett sådant här tillfälle påverka hela vardagen länge framöver. Man kan först se fram emot det, sedan genomföra och därefter kunna återbesöka resan i minnet, säger Louise Gehandler. 

 

Bild till nyhetsartikeln