Sol och kurbad – tack vare Johanniterorden

Torsdagen den 5 oktober samlades ett härligt gäng boende, närstående och personal från några av Bräcke Diakonis verksamheter för att gemensamt tillbringa ett par sköna dagar på Mössebergs Kurort i Falköping. Utflykten möjliggjordes med stöd från Johanniterorden och som ett extra plus i kanten visade sig hösten från sin bästa sida med strålande solsken.

Promenader, fika och gemensam middag stod på schemat och deltagarna fick på köpet en liten historielektion när Carin Häger, bokningsansvarig på Mösseberg, delade med sig av historien om den anrika kurorten.

Maya Bergener, stödpedagog på Södergården och Norrgården berättar att gruppen var nyfikna och sugna på att lära sig mer.

– Carin fick massor av spontana frågor från de boende som var genuint intresserade av att lära sig mer om anläggningen och omgivningarna.                                             
I utflyktspaketet ingick också en valfri behandling och de deltagare som inte strosade i det fina vädret passade på att njuta av kurbad, massage, ansiktsbehandling eller fotvård. Dagen avslutades med gemensam trerättersmiddag och mycket uppskattad allsång med välkända toner från bland annat Evert Taube, Abba, och Povel Ramel. 

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni