Tele2 möjliggör digitala möten - sponsrar med iPads

Telecomjätten Tele2, som till vardags levererar IT-tjänster till oss på Bräcke diakoni, är nu med och möjliggör digitala möten på våra boendeverksamheter genom att tillhandahålla 50 stycken iPad minis under corona-krisen.

Den pågående coronakrisen påverkar oss alla. För oss som idéburen vård- och omsorgsaktör har den senaste tiden inneburit stora förändringar i vårt sätt att arbeta och verka. Från att skapa en meningsfull tillvaro för de vi finns till för, handlar det nu ytterst om att skydda deras liv.  

Vi driver ett femtiotal verksamheter runt om i Sverige. Här möter vi varje dag personer i riskgruppen. Sköra äldre, ofta med bakomliggande sjukdomar som gör dem extra utsatta för en eventuell smitta.  

Just nu satsar vi stora resurser på att hindra smittspridning och skapa en säker arbetsmiljö för våra medarbetare. Vi jobbar också hårt med att rekrytera och utbilda mer vård- och omsorgspersonal för att säkra upp tillräcklig bemanning.

Men vi ser ytterligare behov och vill göra mer. Därför är vi nu mycket glada och tacksamma för att Tele2 valt att vara med och möjliggöra digitala möten mellan boende och anhöriga på våra boenden. Helt utan risk för smitta.

I dagarna kommer ett 50-tal iPads konfigureras och distribueras till våra olika boenden i Stockholm, Göteborg, Linköping, Halmstad och Alingsås. Enheterna kommer sedan kunna användas för att hålla kontakten med nära och kära.

Vår direktor Helene är tacksam för Tele2s engagemang.

- Tele2s bidrag kommer göra stor skillnad för våra boende och deras anhöriga under corona-krisen. Att inte få ta emot besök från, eller att få komma på besök till, sina nära och köra är såklart påfrestande för alla inblandande. Med digitala möten kommer våra boende trots allt kunna hålla kontakten med sina anhöriga helt utan risk för att smittas. Det här är ett utmärkt exempel på hur teknik kan användas för att utveckla välfärden.

Stort tack Tele2. Tillsammans skapar vi ett medmänskligare samhälle.

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni