Med extra hjärta

Vi är Bräcke diakoni. En hundraårig, idéburen stiftelse, men också en innovativ välfärdsaktör. Vi finns här för dig. Och för att göra hela samhället medmänskligare.

Redan 1923 startade biskop Edvard Rodhe stiftelsen Bräcke diakoni i Göteborg. Mycket har hänt sedan dess och idag är vi piggare och mer nytänkande än någonsin. Vi vill göra skillnad där det faktiskt behövs. För när samhället ändras, ändras behoven.

Vår vision är ”Ett medmänskligare samhälle". Det innebär att vi vill ifrågasätta och göra något åt de behov vi ser. Det betyder också att vi delar med oss av vår kunskap och är självklart beredda att lära av andra. Dessutom vill vi se till att samhällets resurser används på bästa sätt – där de behövs.

Som idéburen stiftelse har vi inga ägare och drivs först och främst av viljan om att göra skillnad. Inte av att göra vinst. Men även vi behöver ha sund ekonomi, skillnaden är att den vinst vi gör återinvesteras i våra egna verksamheter.

Idag har vi över 40 verksamheter inom områdena primärvård, äldreomsorg och LSS. Vi har verksamhet på många olika platser i landet. Sedan 2010 är vi delägare i Marie Cederschiöld Högskola (tidigare Ersta Sköndal Bräcke högskola) för att kunna vara en del av forskning och utbildning redan från början.

Våra medarbetare möter varje dag tusentals människor som alla har egna behov, förutsättningar och drömmar. Och det är med stolthet vi säger att vi inte behandlar alla lika. För alla är inte lika och alla har inte samma behov. Men i mötet med oss ska alla känna att de blir tagna på allvar. Oavsett om det mötet sker på en vårdcentral, på en daglig verksamhet, eller på ett vård- och omsorgsboende.

Varmt välkommen till oss på Bräcke diakoni 

Vill du bli en av oss? Kolla in alla lediga tjänster

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni