Program

Välkommen på någon av våra öppna seminarier. Programmet uppdateras löpande.

Vill du få programmet till dig? Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Tidigare programpunkter    

 

TilLiten, en alldeles unik mötesplats

När: 11/12 kl 15.00-16.30
Var: 
Arena: Första Lång, Första Långgatan 17 B, Göteborg
Hur: 
Fritt inträde, anmäl deltagande här.

Har du ett arbete där du kommer i kontakt med familjer med barn som har en funktionsvariation? Eller har du själv barn med funktionsvariation? Kom då och lyssna när vi från Bräcke diakoni berättar om uppstarten av vår öppna förskola TilLiten, en alldeles unik mötesplats.

Under föreläsningen kommer vi även att berätta om Miniklubben. En träningsgrupp för de allra minsta där vi använder oss av konduktiv pedagogik.

Öppna förskolan TilLiten
Som förälder till ett barn med funktionsvariation ställs man inför helt nya situationer och frågorna kan vara många. Att då ha en plats där man kan träffa andra i liknande situation kan betyda mycket. 

– Flera av de arenor som många tar för självklara under en föräldraledighet såsom bibliotek, museum och lekplatser är inte alltid tillgängliga för den som har ett barn med funktionsvariation. Därför vill vi skapa mötesplatser där det finns möjligheter till anpassning, säger projektledare Ulrika van den Berg.

Karamellpåsen
Vi på Bräcke diakoni har med hjälp av pengar från Arvsfonden startat projektet Karamellpåsen. Projektets syfte är att skapa mötesplatser för familjer med barn med funktionsvariation. Hittills har vi Öppna förskolan TilLiten som finns i Örgyte och Lövgärdet och Miniklubben, som är en träningsgrupp för barn med motoriska svårigheter och som finns på Hisingen.

 

Vernissage i Förbättringskraft, Göteborg

När: 19/12 kl 13.30-15.30
Var: 
Arena: Första Lång, Första Långgatan 17 B, Göteborg
Hur: 
Fritt inträde, anmäl deltagande här.

Välkommen till en eftermiddag i utvecklingens och förbättringarnas tecken. Ta del av resultaten och arbetssätten från de förbättringsarbeten som skett inom Bräcke diakonis kvalitetsförbättringsplattform Förbättringskraft. 

Under hösten har tre team från olika verksamheter inom Bräcke diakoni arbetat med var sitt projekt:

Daglig verksamhet i Falkenberg har arbetatmed att säkerställa så att nya deltagare får tillräcklig information vid uppstart.

Hemtjänsten på Tannefors i Linköping har arbetat med att göra kontaktmannaskapet levande i verksamheten.

Norr- och Södergårdens boende för yngre personer med kognitiva funktionsnedsättningar har arbetat med fler meningsfulla aktiviteter.

Under eftermiddagen får du möjlighet att samtala med de olika teamen och ta del av resultat och insikter. Det blir också panelsamtal om värdeskapande och förbättringar med Anna Jonsgården,verksamhetschef Norr- och södergården, Bräcke
diakoni och Jannike Fast, MAS på Göteborgs Räddningsmission.