Program

Välkommen på någon av våra öppna seminarier. Programmet uppdateras löpande.

Vill du få programmet till dig? Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Tidigare programpunkter   

28/11

Dokumentärfilm lyfter yrkesstoltheten inom äldreomsorgen 

Tid: 15.00-16:30
Plats: Arena: Första Lång, Första Långgatan 17 B, Göteborg
Hur: Seminariet är kostnadsfritt. Anmäl deltagande här.

Äldreomsorgen står troligen inför en hotande personalbrist inom en inte allt för lång framtid. Kan en dokumentärfilm om en undersköterskas arbete inom äldreomsorgen öka yrkesstoltheten och locka fler att söka sig till äldrevården? Det tror Bräcke diakoni och dokumentärfilmsbolaget Film and Tell. Tillsammans håller de på att ta fram en film som följer en undersköterskas arbete och möten med de äldre i åldrandet, i livets slutskede och i döden. Filmen ska bidra till att lyfta undersköterskans och även annan personals roll i vårdkedjan, och göra dem till de hjältar de är, när de tar hand om våra äldre.

Kom och hör Emilie Tilstam från Film and Tell berätta mer om filmen och hur man kan arbeta med dokumentärfilm kopplat till påverkansarbete.

I lokalen finns Kök:17 där du kan köpa dig en kopp kaffe med tilltugg. 

6/12

Att verka mitt i motstridiga förväntningar

Tid: 15.00-16:00
Plats: Arena: Första Lång, Första Långgatan 17 B, Göteborg
Hur: Seminariet är kostnadsfritt. Anmäl deltagande här.

Hur är det att i sin arbetsroll dela visionen "Ett medmänskligare samhälle" med organisationen, men ibland behöva fatta beslut som går emot denna övertygelse? Hur hanterar man att se utsatta personers behov, ha viljan att hjälpa som medmänniska, men samtidigt som chef tvingas att agera tvärt emot?

Lisa Schjelde är verksamhetschef för två av Bräcke diakonis verksamheter för ensamkommande ungdomar. Hör henne berätta om de dilemman man ställs inför i arbetet och hur hon får möta samma frustration hos sina medarbetare. Hon beskriver en vardag där både medarbetare och hon som chef tvingas fatta svåra beslut för att skapa och säkerställa en hållbar verksamhet och trygg boendemiljö. Men också en vardag full av hopp, mening och glädje.