Program

Välkommen på någon av våra öppna seminarier. Programmet uppdateras löpande.

Vill du få programmet till dig? Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

 

Trialog - Att rusta för ett gott samarbete inom psykiatrin

När: 6/3 kl 14.30-16.30
Var: 
Arena: Första Lång, Första Långgatan 17 B, Göteborg
Hur: 
Fritt inträde, anmäl deltagande här.

Inom psykiatrin finns tre viktiga aktörer: personen med psykisk ohälsa eller funktionsnedsättning, dennes anhöriga samt personal. Var och en med sitt perspektiv. I och med de olika perspektiven uppstår lätt missförstånd, något som förhindrar ett gott samarbete.

Forskning visar att personer med psykisk ohälsa eller funktionsnedsättning återhämtar sig snabbare om deras anhöriga får vara delaktiga i processen. Anhöriga känner sig dock ofta utestängda. Det finns mycket kunskap om anhörigas upplevelser och behov, men hur använder man den kunskapen?

Välkommen att ta del av de tre perspektiven, samt hör mer om projekt Trialog. Ett nystartat treårigt projekt som vill sätta fokus på det goda samarbetet.

Talare under seminariet:

  • Lena Hultén pratar utifrån sin erfarenhet som anhörig. Hon är aktiv i Anhörigföreningen Göteborg.
  • Malin Emanuelsdotter berättar om sina egna erfarenheter kring psykisk ohälsa. Arbetar inom NSPHiG.
  • Lennart Lundin, leg. psykolog och specialist i klinisk psykologi. Är förste vice ordförande i Schizofreniförbundet.
  • Karin Davidsson och Gustav Jagner från Bräcke diakoni berättar kort om Projekt Trialog, ett Arvsfondsprojekt som vänder sig till anhöriga till vuxna personer med psykiska funktionsnedsättningar/psykisk ohälsa.

Idéburet i Göteborg: Närmare kanten - musik, kultur och hälsa

När: 3/4 kl 15.00-16.30
Var: 
Arena: Första Lång, Första Långgatan 17 B, Göteborg
Hur: 
Fritt inträde, anmäl deltagande till: ylva.sundell@gyllenkroken.se

Närmare kanten är en nyskriven svensk musikal som just spelats för utsåda hus på Artisten i Göteborg. Den är skapad i ett Arvsfondsprojekt där deltagare på Stiftelsen Gyllenkroken med erfarenhet av psykisk ohälsa arbetat tillsammans med etablerade kompositörer och manusförfattare för att skriva verket, och med studenter på musikal- och musiker programmen på Högskolan för scen och musik i Göteborg i föreställningarna..

Träffa oss som arbetat i projektet, kompositörer, filmare och medlemmar ur ensemblen. Vi berättar om arbetet som ledde fram till musikalen Närmare kanten och visar filmade delar från föreställningarna och från projektet. 

Läs mer på http://musicalbridges.se

“Wow! Ett sånt fantastiskt vackert arbete! Fick sitta med på repetition på detta nyskrivna stycke och älskade varenda minut. Storyn handlar om en ung kvinna som får kontakt med skärvor av en gömd historia vilka tvingar henne att försöka fånga och möta sitt förflutna. Hög igenkänning, välskrivet, så fint framfört och grym musik!”

Fia Adler Sandblad dramatiker