Hunddagiset TriBus - Nu en del av ”Ett steg till”

På TriBus får både medarbetare och hundar träning och handledning. Från och med årsskiftet är hunddagiset en del av Bräcke diakonis fasta verksamhet. 

- Det är jätteroligt att vi får leva vidare och fortsätta göra skillnad, säger Elin Wikström. Handledare och arbetsterapeut på hunddagiset, som hittils drivits som ett projekt med medel från Arvsfonden.

Vårt Hunddagis fick stor medial uppmärksamhet när det öppnade. Till oss kommer personer som av olika anledningar står utanför arbetsmarknaden och som har ett extra hjärta för hundar. Här får de - i sin egen takt - prova på olika arbetsuppgifter och hitta sin rätta nivå.  

Oavsett om man praktiserar, arbetstränar eller är anställd och oavsett om man är här en kortare eller längre period så är man med och driver hunddagiset.  

Dagliga hundpromenader ger motion, men det är också viktigt att vara del av en arbetsgrupp och kunna få stöd och stöttning, menar Elin Wikström som ser att arbetet med hundarna både engagerar och motiverar.  

- För en del av våra medarbetare kan de vara svårt att få en kontinuitet i vardagen och orka komma till jobbet varje dag. Då är hundarna väldigt bra för de motiverar.

Johanna Strandner, utbildad etolog och ansvarig för hunddagiset, internutbildar alla på TriBus, bland annat i hundens språk och beteende.

Många hundägare berättar att de är nöjda med dagiset och dess dubbla syfte. De är stolta över att ha sin hund på TriBus.

- Hundarna är fantastiska, de sprider glädje och lugn till människor. Bara att vara tillsammans med hundar har en positiv effekt på hälsan. Att dessutom få umgås med hundarna på promenad i naturen ger dubbel glädje! 

 

Följ gärna TriBus på Instagram och Facebook!

 

Namnet TriBus 

Namnet TriBus har flera innebörder. Tri symboliserar de tre viktigaste byggstenarna i verksamheten: samhälle, människa, hund. Bus står kort och gott för buset, leken, gemenskapen.  

 

Ett steg till är vår arbetslivsintegrerande enhet. Läs mer om Ett steg till i senaste numret av vår tidning idékraft. 

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni