SKF ger #GivingTuesdaySweden en flygande start

Idag är det BlackFriday och handeln vill få oss att shoppa mer än vi brukar. Men som en motreaktion till köphetsen har andra krafter dykt upp. Krafter som fokuserar mer på hållbarhet och omtanke. En av dessa är #GivingTuesday den 27 november. En dag som handlar om att göra världen bättre för någon annan. Den svenska varianten av dagen går under namnet #GivingTuesdaySweden.

Detta är ett initiativ som vi på Bräcke diakoni står bakom till hundra procent. Därför känns det extra roligt att en av våra partners sedan många år tillbaka också väljer att engagera sig och bidra med en gåva just på #GivingTuesdaySweden. Från SKF Sverige får vi inte mindre 10 000 kronor till vår hundassisterade terapi.

– Vi ser att #GivingTuesday engagerar miljontals människor världen över och vi föll för enkelheten i konceptet – att ge en gåva och uppmana andra att göra detsamma. Ingen kan göra allting, men alla kan göra någonting för att hjälpa till och tillsammans kan vi då skapa ett bättre samhälle, säger Gunilla Nilsson, vd på SKF Sverige AB.

 Att det blev just vår hundassisterade terapi som de valde att skänka pengar till var inte så komplicerat.

– SKF Sverige kommer vill skänka en extra gåva till ett projekt som ligger oss varmt om hjärtat och vi vet att hundassisterad terapi är en mycket uppskattad tillgång för barn och ungdomar med funktionsnedsättning eftersom hundar har en unik förmåga att locka fram känslor, språk och fysisk aktivitet. Genom att stötta Bräcke Dianoni på #GivingTuesdaySweden vill vi gärna vara med och bidra till att fler barn får möjlighet att träffa terapihundar, säger Gunilla.

Vi vill rikta ett stort tack till SKF Sverige för att de hjälper oss att komma ett steg närmare vår vision om ett medmänskligare samhälle. Nu kan vi bara hoppas att #GivingTuesday och #GivingTuesdaySweden slår #Blackfriday med hästlängder. Heja lag medmänsklighet!

 

På #GivingTuesdaySweden anordnar vi en inspirerande föreläsning till förmån för vårt arbete med hundassisterad Terapi. Läs mer!

Nyheter

Vi är också en del av Bräcke diakoni